close
LearningPeople & Culture

Deze skills zijn interessant binnen je recruitment carrière

De innovatieve organisatie van vandaag zoekt naar een nieuwe skill-set in een recruitment talent, de rol verandert snel. Is alles wat je hebt geleerd dan niet meer relevant binnen je recruitment carrière? Absoluut niet, maar er zijn wel wat interessante eigenschappen bij gekomen, en wellicht bezit jij er een paar. Zo is de innovatieve recruiter van vandaag creatiever en ondernemender binnen z’n werkwijze. Uit input van vak-deskundigen hebben we populaire skills en eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

1. Recruitment & Design-thinking

Succesvolle startup organisaties zoals Catawiki verwachten van een recruiter een flinke dosis creatief inzicht en skills. Zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van methodes als design-thinking en persona ontwikkeling om kandidaat profielen te schetsen, alvorens het type kandidaat in te vullen. Deze methode wordt gebruikt binnen organisaties die doelstellingen efficiënt toespitsen op afdeling en team doelstellingen, uiteindelijk rolt daar een specifieke talent behoefte uit (in plaats van een profiel behoefte). 

2. Recruitment & Sociale cognitie 

Geen bijzonder nieuwe eigenschap, maar wel steeds belangrijker, de recruitment professional die sociaal invoelend is. Dat wil zeggen, sterk aanvoelt wat er binnen groepsverband gebeurt, en hoe groepsdynamiek een impact heeft op cultuurvorming en resultaat. Het type recruiter met deze kwaliteiten kijkt buiten de gebaande wegen en begrijpt hoe teams sociaal gevormd moeten worden. Dit type mens hoeft niet perse een achtergrond binnen recruitment te hebben, vooral sociaal inzicht en sensitiviteit.

1. Recruitment & community skills 

Community skills gaan hand in hand met de referral recruitment strategie. Het is een kostenbesparende vorm van recruitment, én efficiënt als de strategie goed in elkaar zit. De ‘via via’ wervingsmethode zorgt bovendien vaak voor meer engagement, omdat mensen binnen eigen netwerk zich sneller betrokken voelen bij de organisatie.

De recruiter die de referral methode uitstekend aanstuurt is niet alleen sociaal, maar heeft bijvoorbeeld ook de volgende skills:

1. Recruiter:  (sociaal) analytisch en een sterk geheugen. Kan gezichten en namen onthouden, en als vanzelf (snel) verbanden leggen tussen vacatures en kandidaten. Dat je daarbij social (media) savvy bent hoeven we niet uit te leggen.

2. Senior recruiter of teammanager: marketing en/of creatief strategische mindset. Oftewel, op originele wijze een referral strategie kunnen integreren binnen een Employer Brand. Op zo’n manier dat je werknemers zich geroepen voelen om ambassadeur te worden, om trots te zijn op de organisatie. 

Welke skills en eigenschappen vind jij populair binnen recruitment? Drop us a line. We blijven graag alert over wat zich afspeelt binnen het vak!


Quincy Burke
×