close
LearningPeople & Culture

Hoe motiveer je een negatieve werknemer?

Hoe motiveer je een werknemer met een negatieve houding? En waar komt de houding van een negatieve werknemer nu eigenlijk vandaan? Samen met Organisatie Consultant Angelique Slob van Hello Monday kijken wij de komende tijd naar methodes en gedachtengoed buiten de gebaande wegen van Recruitment & Cultuur.

Goed werk, negatieve houding

Als managers hebben we er allemaal wel eens mee te maken; een getalenteerde werknemer binnen het team met ruime ervaring en veel talent. Prachtig in eerste instantie, maar er is één belangrijk probleem: hij of zij heeft een negatieve houding en klaagt veel, wat de werksfeer niet bevordert. Er wordt veel geklaagd, kritiek gegeven en zelfs onbeschoft gereageerd. Wellicht heb je geprobeerd met de persoon in kwestie te praten en deze te motiveren.

Het allerbelangrijkste om te benadrukken binnen zo’n situatie, is dat het accepteren van een negatieve houding het slechtste is wat je kan doen. Negatieve energie heeft een ‘ripple effect’ binnen een organisatie, het steekt andere werknemers aan en kan letterlijk een organisatie cultuur verzieken.

Maar waar gaat het mis? Wat kun je als manager het beste doen? En wat is nu eigenlijk de onderliggende oorzaak achter zo’n negatieve houding?

Interessant onderwerp? Lees dit artikel verder op Hello Monday.

Quincy Burke
×