close
LearningProces & Optimalisatie

Welke informatie moet een snackable vacaturetekst minimaal bevatten?

Wil jij ook af van die lange en saaie functieprofielen? Laten we eens praten over snackable vacatureteksten. Tegenwoordig draait alles om snelheid en gemak, en het lezen van vacatureteksten is geen uitzondering. In deze blog duiken we in de wereld van snackable vacatureteksten en bespreken we de belangrijkste informatie die je erin moet opnemen om toptalent te verleiden.

Pakkende titel: De eerste indruk telt
Het is voor de hand liggend, maar zorg voor een pakkende, duidelijke en eerlijke titel die de aandacht van de kandidaat trekt. Vermijd vage of clichématige termen en zorg ervoor dat de titel de functie en het niveau van de baan goed weergeeft.

Bedrijfsnaam en locatie: Wees transparant
Transparantie is belangrijk. Vermeld altijd de naam van het bedrijf en de locatie van de vacature, zodat potentiële kandidaten weten waar ze eventueel zullen werken.

Korte en bondige taakomschrijving: Maak het smakelijk
Houd de taakomschrijving kort, krachtig en to the point. Beschrijf in enkele zinnen de belangrijkste verantwoordelijkheden en doelen van de functie. Dit helpt kandidaten om snel te begrijpen wat er van hen wordt verwacht.

Vereiste vaardigheden en ervaring: Wees specifiek
Maak een beknopte lijst van de belangrijkste vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor de functie. Wees specifiek en vermijd het gebruik van vage termen zoals ’teamspeler’ of ‘probleemoplosser’. Gebruik in plaats daarvan concrete voorbeelden zoals ‘ervaring met projectmanagement’ of ‘kennis van Adobe Photoshop’.

Arbeidsvoorwaarden: Laat zien wat je te bieden hebt
Benoem de belangrijkste arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en eventuele bonussen of incentives. Dit helpt kandidaten om snel te beoordelen of de vacature aansluit bij hun persoonlijke en financiële behoeften.

Bedrijfscultuur: Geef een kijkje in de keuken
Beschrijf kort de bedrijfscultuur en wat het bedrijf uniek maakt. Vermeld bijvoorbeeld of er een flexibel werkbeleid is, of het bedrijf betrokken is bij maatschappelijke projecten of welke doorgroeimogelijkheden er zijn.

Call-to-action: Spoor aan tot solliciteren
Sluit de vacaturetekst af met een duidelijke call-to-action die kandidaten aanmoedigt om te solliciteren. Geef aan hoe en waar ze kunnen solliciteren en zorg ervoor dat het sollicitatieproces snel en eenvoudig is.

Enkele laatste tips:

  • Gebruik heldere en aansprekende taal zonder jargon.
  • Maak gebruik van opsommingstekens en witruimte om de tekst overzichtelijk en gemakkelijk lees
  • Laat een designer een bijpassende visual of korte video maken
  • Creëer nieuwsgierigheid en stuur aan op een contactmoment. Te veel informatie delen werkt vaak averechts
Quincy Burke
Tags : beste vacaturetekstencreatieve vacaturetekstenoriginele vacaturetekstensnackable content
×