close
LearningTech & Tools

Starten met Employer Brand video? Dit is de eerste stap

In gesprek met Remco Hergaarden van 100MS creative agency

Vroeger konden we met wervende copy en een strakke headline makkelijker talent aantrekken. Vandaag de dag is dat anders. We halen als recruiters alles uit de kast om mensen te triggeren, informeren en verleiden. Daarbij is het online landschap voor werkzoekenden soms een doolhof, en vragen werkgevers zich af wat de beste manier is om een Employer Brand krachtig te positioneren. Video is momenteel populair binnen Employer Branding, maar waar begin je als je een goede video wilt maken? We spraken met Remco van 100MS, Employer Branding expert & filmmaker.

Verschil Employer Branding en organisatie video.

Er is een verschil tussen een Employer Branding video en een organisatie film, de twee worden nog wel eens door elkaar gehaald. Ook Remco ziet dat wanneer organisaties aan de slag gaan met een Employer Brand strategie of recruitment campagne, er nog vaak wordt toegewerkt naar een algemeen introductie filmpje. Een abstracte introductie van de organisatie zélf, in plaats van wie je als werkgever bent, of wat je verhaal is. “Het bekende bedrijfsfilmpje heb ik het dan over, welke toch meer gericht is aan klanten en focus heeft op marketing doeleinden. Deze triggert niet direct enthousiasme bij een werkzoekende. De video die een organisatie positioneert als interessante werkgever, is de video die laat zien wie je nu écht bent als werkgever. Hij resoneert met de behoefte van de professional. Biedt transparantie binnen de cultuur en persoonlijkheid van een organisatie”.

Fasen recruitment proces


Zodra je aan de slag gaat met video, waar begin je dan? Oftewel, wat is de eerste stap binnen het proces? “Allereerst is het belangrijk om te bepalen voor welk doeleinde en in welke fase van het recruitmentproces de video een rol gaat spelen. Gaat het om awareness creëren? Concrete interesse? Of ben je al in de fase dat je desire kan triggeren? En mensen tot actie kan stimuleren? De professional gaat door verschillende fasen heen binnen de zoektocht naar de juiste werkgever, de juiste baan, Ik vind het belangrijk om hier bewustzijn over te creëren, en recruiters en werkgevers te laten zien wat er allemaal mogelijk is binnen filmmaken”.

Diversiteit recruitment video’s

Met een achtergrond binnen recruitment, heeft Remco een voelbare passie en specifieke visie op het vak. Hij ziet video als een belangrijke tool binnen de war of talent. “Er is zoveel mogelijk binnen de combinatie Employer Branding, recruitment en video. Er zijn vacature video’s, testimonial video’s, promotie video’s, branding video’s en sourcing video’s. Elke soort video heeft een heel specifiek doeleinde en functie binnen het recruitmentproces. De verschillende mogelijkheden kunnen heel mooi aansluiten op zowel de behoefte van de werkgever als de werkzoekende. Ik vind het leuk om creativiteit en knowhow te triggeren bij recruiters en werkgevers”.

Next time: Remco vertelt over verschillende soort video stijlen en technieken om je Employer Brand krachtig te laten zien

Quincy Burke
×