close
LearningTech & Tools

Recruitment proces optimalisatie: zo verhoogde the talent institute de mate van kwaliteit en efficiëntie

Charlotte Melkert van Equalture deelde eerder met ons haar visie op “hiring for potential”, het recruitment proces zonder CV. Door middel van een predictive analysis tool helpt haar startup Equalture organisaties om kwalitatief talent binnen te halen. Dit is talent attraction waarbij de focus ligt op  competenties en potentie, op basis daarvan wordt vervolgens een match gemaakt met de organisatie. Hoe de tool in de praktijk werkt vertelt Equalture klant Eva Joosten, Head of Talent bij The Talent Institute

Hoe zag het hiring proces eruit voordat je met Equalture aan de slag ging?

Voordat we met de tool aan de slag gingen (2019) was er nog geen fixed recruitment proces. Binnen het solicitatie proces werd online een CV en motivatie brief opgestuurd, na een telefoongesprek ontving de kandidaat vervolgens een case. Bij positieve uitkomst werd de kandidaat uitgenodigd voor gesprek. 

Waarom besloot je met equalture te starten?

Mijn doel is om de beste, meest innovatieve en persoonlijke selecties te hebben voor onze programma’s. Om dat te bereiken werk ik met innovatieve technologieen om het recruitment proces te optimaliseren. Omdat ik verantwoordelijk ben voor het aannemen van 140 kandidaten per jaar moet ik mij tijd heel efficient indelen. 

Ik ben met Equature gestart omdat ik de mate van kwalititeit en efficiency binnen ons selectie proces wilde verhogen. Een innovatieve mindset is daarbij belangrijk.

Hoe maakt Equalture impact op het hiring process? 

Equalture heeft impact op drie aspecten binnen ons recruitment proces: 1. Tijd en efficiency  2. Innovatie 3. Optimalisatie van selectie

  1. The Talent Institute zit in een scale-up fase. Dit betekent meer kandidaten, meer hires, maar ook dat de selectie kwaliteit “top notch” moet zijn. Equalture helpt me om mijn tijd efficienter in te delen. We selecteren young professionals voor twee verschillende programma’s. We gebruiken Equalture in de eerste fase van het proces, wat binnen één opslag een concrete indruk van de kandidaat geeft. Zo kunnen we ons sneller focussen op kwalitatieve kandidaten.
  2. Binnen het innovatieve en digitale veld zijn we een community van young professionals aan het bouwen. De games die we gebruiken (gamification) zorgt ervoor dat we affectie tonen met deze wereld. Kandidaten ervaren dit als leuk, competitief en een vernieuwende manier van recruitment.
  3. We hebben de data van de afgelopen maanden gebruikt om de benchmark en selectie te optimaliseren.  Door middel van data kunnen we handelen op basis van relevante trends. Op deze manier trekken we de beste kandidaten voor onze programma’s aan.

Lees meer over Tech Startup Equalture en de samenwerking met The Talent Institute. Originele bron: Equalture

Quincy Burke
×