close
LearningTech & Tools

Top recruiters gebruiken deze innovatieve recruitment tools

Een ambitieuze recruiter krijgt er géén genoeg van, innovatieve recruitment tools. Zodat je de beste kandidaten kan (blijven) bereiken. Maar welke tools gebruik je om de beste resultaten te krijgen? Welke passen bij een goede candidate experience? Hieronder een overzicht van de meest innovatieve tools die recruiters gebruiken in 2019.

1. Recruitment A.I writing tool

Om diversiteit en inclusiviteit op de werkplek te verhogen, gebruiken recruiters steeds vaker A.I writing tools. Oftewel, software om de beste keywords en verwoording te vinden voor vacatures.“Words say it all”. Je woordgebruik heeft een sterke invloed op de leeservaring, en verschillende doelgroepen. Tools als Textio worden ingezet om de tone of voice en kernwaarden te optimaliseren binnen vacature teksten. 

2. Social media platformen

De social media strategie is niet nieuw binnen recruitment, maar er zijn nieuwe platformen bij gekomen. De bekende zijn Linkedin (in Nederland de meest gebruikte), Facebook & Twitter. Om Millennials, en vooral Generatie Z binnen te halen, wordt in 2019 ook gebruikt gemaakt van community apps als Tinder, Snapchat & Bumble. Tip: maak uitgebreide kandidaat persona’s, alvorens het juiste platform te onderzoeken. 

3. Data gedreven recruitment

Recruiters maken steeds meer gebruik van data, om de resultaten van jobboards en social media doelgerichter te meten. Data gedreven recruitment zorgt voor veel minder slechte hires. Sommige organisaties bezitten een zee van recruitment data, anderen zijn net begonnen met data verzameling. Wil je als recruiter zélf initiatief nemen? Onderzoek eens software tools als Harver of Equalture.

4. Mobile recruitment

Om de candidate journey kwalitatief te verbeteren, gebruikt de recruiter in 2019 absoluut mobile recruitment. Deze voordehandliggende methode is met name interessant voor generatie z, de jongste arbeidsmarkt intreders. Maar ook millennials staan steeds meer open voor deze manier van employer engagement. Ontwikkel een whatsapp recruitment strategie.

5. Employee referrals

Veel organisaties gebruiken employee referral programs. Zo is het bijvoorbeeld populair om extra vakantiedagen te geven, als beloning voor een goede kandidaat referral. Welke strategie werkt voor jouw organisatie? Leer meer over krachtige employee referral programs

6. Recruitment video interviewing

Veel Recruiters zijn al fan van video interviewing, maar deze methode wordt steeds meer ingezet om talent in het buitenland te vinden. Bijvoorbeeld tech talents, specialisten binnen e-commerce of (tech) product development omgevingen. Traditioneel gezien is video interviewing populair binnen de eerste kandidaat ronde van het recruitmentproces. 


Quincy Burke
Tags : Recruitment & techrecruitment tools
×